Workshops Midlife Yoga

Yoga voor vrouwen in en na de overgang

Net als de aanvang van de menstruatie kan ook het verlies van de menstruatie veel betekenen in het leven van de vrouw. Hoe zij dit beleeft is afhankelijk van haar instelling.

De overgang kan voor vrouwen gepaard gaan met lichamelijke en/of psychische klachten. Veel voorkomende klachten zijn: opvliegers, slaapproblemen, nachtzweten, vermoeidheid, lusteloosheid, vergeetachtigheid, hoofdpijn, gewichtstoename etc.

De workshops geven je de mogelijkheid om de overgang niet als een last en medisch probleem te ervaren maar juist als een fase van verdieping en verandering. Een kans om te groeien, nieuwe mogelijkheden te zien en kansen te ontwikkelen.

Er wordt ook wel gezegd dat we in deze fase toegroeien naar de positie van een wijze en rijpe vrouw.

De oefeningen die we tijdens deze bijenkomsten uitvoeren zijn goed voor lichaam en geest. Ze zijn specifiek voor vrouwen in en na de overgang en bestaan uit lichamelijke oefeningen aangevuld met ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

De volgende thema’s komen onder andere aan de orde:

  • Botten en gewrichten
  • Hormoonklieren
  • Bekkenbodem, geslachtsorganen en blaas
  • Opvliegers, rusteloze benen en slapeloosheid
  • Hart en bloedvaten, lymfestroom, borsten
  • Centraal zenuwstelsel

Voor meer informatie over de data van de workshops en de kosten kun je het beste even bellen.

Cursus Hormoon Yoga (ontwikkeld door Dinah Rodriques)

Dit is een andere cursus dan de workshops Midlife Yoga, maar ook geschikt voor vrouwen in en na de overgang. Hormoon Yoga is ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodrigues. Zij heeft een serie oefeningen ontworpen die bestaat uit een combinatie van Hatha Yoga, Kundalini Yoga en Tibetaanse energietechnieken.

De dagelijkse serie kan wanneer je hem onder de knie hebt in 30 minuten worden uitgevoerd. Wanneer de serie regelmatig beoefend wordt, kunnen de overgangsklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Hormoonyoga mag niet door iedereen beoefend worden vanwege het pittige karakter van de oefeningen en/of vanwege het stimuleren van de hormoonproductie. Dus vooraf is overleg met mij belangrijk.

Bij voldoende belangstelling kan ik deze cursus geven. Voor deze lessen is op dit moment nog geen datum gepland.