Wat is Yoga?

Yoga heeft de mens al vele eeuwen geholpen om lichamelijk gezond te blijven en zich geestelijk te ontplooien. Yoga komt oorspronkelijk uit India. Iedereen kan het beoefenen. Het is niet gebonden aan een bepaalde religie.

Er worden tegenwoordig hoge eisen gesteld aan lichaam en geest. Soms raken deze uit hun evenwicht. Daardoor kan je gezondheid minder worden. Dit kun je voorkomen door eenvoudige oefeningen te doen die ontspanning en nieuwe energie geven en je in balans houden. Kortom: Yoga.

Door uitgebalanceerde oefeningen, bewuste ademhaling en geestelijke concentratie ervaar je meer evenwicht tussen lichaam en geest. Het helpt je om in balans te blijven.

De oefeningen tijdens de Yogacursus kunnen je van allerlei spanningen en blokkades bevrijden. Daarnaast kan het de bloedcirculatie bevorderen en de natuurlijke ademhaling verbeteren. Zowel het ademvolume als de energie opname kan worden vergroot.

We doen  actieve oefeningen voor rug-, schouder- en nekklachten

Bij Yoga is het allereerst van belang dat je luistert naar je eigen lichaam bij het uitvoeren van de oefeningen.  Je leert je grenzen en mogelijkheden ontdekken. Bovendien kun je met Yoga je energie vrijmaken en kanaliseren.